Деякі статистичні матеріали з історії Другої світової війни


Описи опублікованих
дипломатичних документів
країн-учасниць Другої Світової війни
1939-1945 р.р.


         "Давним-давно, ще за тих часів, коли..."(с) у мене був намір створити сайт із зовнішніх відносин між СРСР та Німеччиною передвоєнних та воєнних років (1939-1945 р.р.). На жаль, до цього часу цей намір так і залишився нездійсненим за браком вільного часу. Але деякі підготовчі роботи до цього були зроблені і деякі доробки залишилися.
         Наприклад, однією з таких доробок мала бути сторінка "Радянсько-німецькі відносини 1939 року", матеріалами для якої були офіційні документи зовнішньополітичного відомства СРСР, опубліковані в офіційних радянських та російських збірниках дипломатичних документах. На той час збірників документів було опубліковано не дуже багато, тим цікавіше було б поширити вже існуючі матеріали. Але ці збірники вже з'явилися у Інтернеті у вільному доступу і я вирішив, що можна тимчасово перейти на висвітлення документів іншого напряму - статистики та бойових документів Великої Вітчизняної війни як складової частини Другої Світової війни.
         Однак останнім часом я з подивом усвідомив, що незважаючи на доволі великий проміжок часу, який пройшов з початку появи мого наміру щодо сайту з дипломатичними документами, для великої кількості читачів ці документи залишилися невідомими. Тому я й вирішив зробити невеличкі огляди зібраних мною колись документів з дипломатичних відносин країн-учасниць Другої Світової війни. А саме тих документів, які датовані починаючи із січня 1939 року.
         З усіма питаннями, зауваженнями та пропозиціями прохання звертатися за адресою  адресу tash_v@yahoo.com
         Финансова допомога сайту: PayPal - tash_v@yahoo.com
Успіхів у роботі!


Описи документів

Радянсько-німецькі відносини 1939 року за опублікованими радянськими документами (1981-1992 р.р.)
Англійсько-німецькі відносини за січень - вересень 1939 року за документами Великої Британії ("Синя книга", 1940)
Французько-німецькі відносини 1939 року за опублікованими документами Франції ("Жовта книга", 1939)
Зовнішні відносини Німеччини 1939 року за опублікованими документами ("Біла книга", 1940)

* * * * *



Деякі статистичні матеріали з історії Другої світової війни